Universiteitskwartier Regio's

Universiteitskwartier
In de binnenstad van Utrecht is een campusgebied met veel universiteitsgebouwen; het universiteitskwartier BEKIJK ALLE

Gebouw Rechtenfaculteit Janskerkhof
“Leuke kroeg op De Neude, altijd leuk voor een drankje.”

• Door Kees
Faculteit Rebo

Het AKT Kantoor
“Het AKT-kantoor voelt als mijn tweede woonkamer waar ik altijd even naar toe kan om een praatje te maken met mijn mede-studenten.”

• Door Berne + 1

Verenigingskamer van U.A.V.
“Hier kom ik tussen mijn colleges om bijvoorbeeld een kop koffie te drinken of om na 17:00 een biertje met mijn vrienden te doen. ”

• Door Sanne

Verenigingskamer Perikles
“Kom na je hoorcollege snel naar de verenigingskamer toe, want anders sta je lang in de rij voor de koffie. ”

• Door Mik

SVO Bar
“Als student aan de faculteit geesteswetenschappen ben ik regelmatig in de SVO-bar te vinden. Het is een fijne plek om te studeren en s’avonds als de bar open gaat voor activiteiten veranderd het in een gezellige ontmoetingsplek.”

• Door Berne

Middeleeuws plein Janskerkhof
“Janskerhof is een van mijn favoriete plekken in Utrecht, niet alleen is de Utrechtse binnenstad universiteit heel dicht bij Janskerkhof, maar elke zaterdag hebben ze hier een bloemenmarkt, waar ik dol op ben!”

• Door Kimberly + 1

Drift 23
“Een karakteristiek gebouw met veel geheime plekjes.”

• Door Berne
Geesteswetenschappen

“Persoonlijk vind ik de bibliotheek een hele fijne, rustige plek om te studeren. Door de grote ramen komt er veel natuurlijk licht binnen. Er is een aansluitend cafe, dus naast het harde studeren kun je ook met je vrienden makkelijk een koffiepauze inlassen. Vooral de cappuccino’s zijn aan te raden!”

• Door Natasha + 2

Academiegebouw
“Het is zo'n mooi gebouw om te bezoeken en om een foto van te maken. Aangezien het mooi in het centrum van de stad ligt, vind ik het heerlijk om door de buurt te wandelen, het gebouw te bezoeken en trots te zeggen dat ik een UU-student ben :)”

• Door Berne + 5

USBO gebouw UU
“In het pand van Bestuurs- en Organisatiewetenschap heerst een prettige sfeer waar iedereen elkaar kent en je je als student al snel thuis voelt. ”

• Door Mik

Studio M
“Voor als je ooit een project wil uitwerken maar net niet beschikt over de juist materie of kennis/ervaring, staan de leden van Studio M altijd te popelen om je een handje te helpen”

• Door Milan + 1

PIL Social Committee
“Ik vond het vooral leuk om met nieuwe ideeën te komen in die uitdagende "corona" tijden. Een van de activiteiten die ik organiseerde was de Zumba Party voor minder negativiteit en om wat extra calorieën te verbranden.”

• Door Mariam
Faculteit Rebo

Kromme nieuwe gracht 80
“Naast de leuke hoorcolleges die ik hier heb gevolgd, heb ik met behulp van Studio M een open podium voor mijn studievereniging opgenomen. ”