Faculteiten Studeren

In welke gebouwen studeren onze studenten en wat vind je er nog meer?

Faculteiten
In welke gebouwen studeren onze studenten en wat vind je er nog meer? BEKIJK ALLE

Gebouw Rechtenfaculteit Janskerkhof
“Leuke kroeg op De Neude, altijd leuk voor een drankje.”

• Door Kees

Langeveldgebouw
“Een van de eerste gebouwen van de UU die ik bezocht, ik heb bijna al mijn colleges hier”

• Door Evanthia + 1
Sociale Wetenschappen

Utrechtse Biologen Vereniging
“Sinds mijn bachelor ben ik lid van deze zeer grote vriendengroep. Je kunt altijd gratis koffie krijgen in de UBV-ruimte (KBG-gebouw), bordspelletjes spelen en rondhangen met medestudenten.”

• Door Vera

Het AKT Kantoor
“Een super fijne plek, waar voor mijn gevoel 24/7 Mario Kart of Just Dance gespeeld wordt. Dus om een paar vrije uurtjes competitief te besteden in het AKT kantoor waar je moet zijn”

• Door Milan + 1

Leonard S. Ornstein Laboratorium
“Wat ik leuk vind aan het laboratorium is de goede sfeer, en het interessante onderzoek dat er wordt verricht.”

Verenigingskamer van U.A.V.
“Hier kom ik tussen mijn colleges om bijvoorbeeld een kop koffie te drinken of om na 17:00 een biertje met mijn vrienden te doen. ”

• Door Sanne

U.S.S. Proton
“Zoals de meeste scheikundestudenten ben ik meteen bij de start van de bachelor bij Proton gaan werken. Tijdens mijn studie ben ik lid geworden van 4 verschillende commissies en heb ik meegeholpen met het organiseren van vele activiteiten, zowel recreatief als educatief. Ik heb ook genoten van vele activiteiten georganiseerd door andere commissies, zoals borrels, feesten en reizen/kampen.”

Verenigingskamer Perikles
“Kom na je hoorcollege snel naar de verenigingskamer toe, want anders sta je lang in de rij voor de koffie. ”

• Door Mik

SVO Bar
“Als student aan de faculteit geesteswetenschappen ben ik regelmatig in de SVO-bar te vinden. Het is een fijne plek om te studeren en s’avonds als de bar open gaat voor activiteiten veranderd het in een gezellige ontmoetingsplek.”

• Door Berne

Drift 23
“Een karakteristiek gebouw met veel geheime plekjes.”

• Door Berne

Ruppertgebouw
“Ik heb vaak les in dit gebouw. De hal is prachtig om doorheen te lopen, vooral door de mooie grote bloemenvazen.”

• Door Annaflavia + 2
Geowetenschappen

Spinoza Hall
“Op deze locatie zie ik veel van mijn vrienden en heb ik nieuwe vrienden gemaakt, tijdens de colleges of tussendoor.”

• Door Kimberly

Androclusgebouw
“Elke keer dat ik hier kom, kijk ik nog steeds mijn ogen uit. Er is hier zo veel te zien en te leren!”

• Door Stephan
Diergeneeskunde & Betawetenschappen

College Hall
“In dit schitterende gebouw op de internationale campus volg ik mijn colleges. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zelf ga ik altijd op de fiets. Vanaf mijn huis in het centrum ben ik binnen 10 minuutjes op de campus.”

• Door Kees

Café Madame Jeanette
“Ik vind dat hier altijd een gezellige sfeer hangt: de ideale plek om samen met studiegenootjes gezellig te kletsen tussen het onderwijs door.”

• Door Stephan
Diergeneeskunde

Gebouw Koningsberger
“Ik heb hier vele uren doorgebracht in de prachtige labs en vrienden ontmoet bij mijn studievereniging”

• Door Mike + 1
Geo- & Betawetenschappen

USBO gebouw UU
“In het pand van Bestuurs- en Organisatiewetenschap heerst een prettige sfeer waar iedereen elkaar kent en je je als student al snel thuis voelt. ”

• Door Mik

Hijmansgebouw
“Door de online colleges voelen de dagen waarop wij fysieke lessen hebben steeds weer als de schoolreisjes van vroeger.”

• Door Jamal
Geneeskunde

Studio M
“ Onze prachtige tempel! Of in ieder geval een ontmoetingsplek voor iedereen! Niet alleen als bezoeker voor Studio M maar ook de locatie voor andere studentenverenigingen zoals AKT!”

• Door Derin + 1

David de Wied gebouw
“Ik kwam hier dagelijks tijdens mijn Bachelor thesis. Op de 4e verdieping maakte ik piepkleine katalysatordeeltjes van zilver. Het gebouw heeft een zeer open uitstraling door de grote glazen ramen, en interne balkons vanwaar je elke verdieping afzonderlijk kunt bekijken.”

PIL Social Committee
“Ik vond het vooral leuk om met nieuwe ideeën te komen in die uitdagende "corona" tijden. Een van de activiteiten die ik organiseerde was de Zumba Party voor minder negativiteit en om wat extra calorieën te verbranden.”

• Door Mariam

Buys Ballotgebouw
“Ik gebruikte hier de studieplekken om groepopdrachten te maken”

• Door Mike + 1

Koffiebar Jazzmans Minnaertgebouw
“Het café bevindt zich in het Minnaertgebouw en kijkt uit op de Botanische Tuinen. In het voorjaar kan je hier bijvoorbeeld na of tussen je lessen door lekker op het terras in de zon zitten.”

• Door Naoual

Descartes Hall
“Omdat mijn studie heel klein is, ontmoet je in Descartes altijd wel iemand die je kent. Dus niet alleen om te studeren, ook om vrienden te ontmoeten.”

• Door Natalia

Kromme nieuwe gracht 80
“Naast de leuke hoorcolleges die ik hier heb gevolgd, heb ik met behulp van Studio M een open podium voor mijn studievereniging opgenomen. ”

• Door Milan